Leta i den här bloggen

måndag 20 januari 2014

Vecka 19.

Vi har börjat fundera på namn till vår lilla baby. Pojknamnet har vi bestämt redan för längesen och om det blir en flicka så har vi nästan namnet på klart. Men vem vet ifall namnen vi har tänkt inte alls passar.

Vi har med en del av våra kompisar gissat på bebisens kön, längd, vikt och nästan allt som går att mäta. Alla har nästan gissat på samma kön. De flesta tror att det blir en flicka men jag säger att det blir en pojke bara för att nästan alla andra tror på en flicka. Jag har absolut ingen skillnad vad det blir, så länge babyn är frisk! 10:onde februari så skall vi på andra ultraljudet och då skall vi ta reda på vilket kön bebisen har. Oavsett om det är en flicka eller pojke brukar Lina säga att vi håller på tills vi har en av varje. 


I lördags gick Lina in i vecka 19 
"Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer falla av innan fostret är fullgånget. De har också till uppgift att skydda den känsliga huden.  
I magsäcken och tarmarna börjar den vätska bildas som kommer att behövas för matsmältningen. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. Flickfostrets äggstockar har redan fått anlag till hennes framtida äggceller"
(Texten är tagen från www.1177.se)
2 kommentarer:

 1. Spännande! Har ni tänkt hålla det hemligt eller kommer man få veta vad ultraljudet säger?

  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att vi kommer hålla det hemligt.

   Radera