Leta i den här bloggen

söndag 16 februari 2014

Ett barn blir till.

Lennart Nilsson "Ett barn blir till"

"Uppmärksamheten var enorm 1965 när man för första gången någonsin hade lyckats fotografera ett foster inuti livmodern. Lennart Nilssons (f. 1922) experiment med elektronmikroskop med förstoringar på flera hundra tusen gånger, gav honom möjligheten att skapa högupplösta fotografier av livets början. Ett barn blir till ses idag som vetenskaplig medicinsk fotografi, ett område där han är internationellt erkänd som banbrytare"
Foto: Lennart Nilsson.  Från utställningen Ett barn blir till.
Igår var vi på utställning med "Vasagänget" vid Terranova museum i Vasa och kollade på utställningen Ett barn blir till. Det var faktiskt jätteintressant och häftigt att se och hur allting faktiskt ser ut, hur fostret sakta men säkert blir en människa. 
Vi passade också på att gå på andra utställningar de hade vid Terranova som t.ex. hur Vasa såg ut förr i tiden. Att se hur stan har sett ut var lärorikt speciellt när man är från Vasa. 
Det var länge sedan jag har gått på museum men det var jätteroligt och intressant och jag kan verkligen rekommendera att gå och kolla på utställningen Ett barn blir till och de andra utställningarna.
Bilden är från http://www.uppslagsverket.fi/bin/view/Uppslagsverket/Vasa


Nu ska vi gå ut på en liten promenad i det sköna vädret och få lite frisk luft. Jag tänkte ta med Lina på en liten guidad tur i Gerby!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar