Leta i den här bloggen

söndag 9 februari 2014

Vecka 22.

Nu är vi hemma igen efter en skön helg i Yttermark hemma hos Linas mamma och pappa. I morgon skall vi åka på det andra ultraljudet och då skall vi äntligen få se vår baby igen. Vi skall också ta reda på om det är en pojke eller flicka, om den vill visa förstås.
Många säger att "Om ni tar reda på om det blir en flicka eller pojke försvinner ju hela den roliga överraskningen!" Men jag tror nog att det har ingen skillnad om man vet könet eller inte.
Men blir nog tillräckligt överraskad när man väl får barnet i sina händer och ser det för första gången. Om det blir en pojke eller flicka kommer vi bara dela med de närmaste, så det kommer inte att bli officiellt här på bloggen.

Igår gick Lina in i vecka 22, så här står det om vecka 22 på Pampers.se
Användbara ögonbryn. Precis som när man ska lösa ett klurigt mattetal, så kan barnet nu rynka på pannan/ögonbrynen. Barnet utvecklar nu ögonbryn som det verkligen kan använda! Dessa fina hårstrån, precis som håret på huvudet, har ännu inget pigment utan är alldeles vita. ögonlocken är också fullt utvecklade, även om de förblir slutna till 28:e veckan.
Livmoder-workout. " Att slänga med armar och ben är kul!" Nu när armar och ben fått de rätta proportionerna (men inte den rätta storleken), vill han förstås använda de mycket energiskt - sparka, böja och slå med händerna. På tal om händer så täcker nu naglarna fingertopparna, precis som dina egna. Och de fortsätter att växa. Det är faktiskt så att du kanske behöver klippa naglarna på ditt barn direkt efter födseln, annars kan han eller hon riva sig själv.
Var beredd på fettlagring. Trots att ditt barn nu är mer än 20 centimeter så väger det inte särskilt mycket, cirka 370 gram. I detta stadium har barnet bara 1 procent kroppsfett. Men från och med nu kommer det att lägga sig till med flera lager fett vilka hjälper till att producera?? och behålla kroppstemperaturen. Det lilla barnets fett liknar det sorts fett som du själv lägger på dig under graviditeten. Det kallas brunt fett och omvandlas snabbt till energi för att hålla både dig och barnet i balans 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar