Leta i den här bloggen

lördag 29 mars 2014

Vecka 29.

Idag går Lina in i vecka 29. Veckorna rusar verkligen förbi nu...snart är liten här!


Vecka 29
Dags att kolla temperaturen. " Hur håller barnet sig så varmt därinne?" Den här veckan är mycket viktig när det gäller hjärnans utveckling.
Hjärnan har utvecklats så mycket att den kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen. Naturligtvis kan inte barnet göra det helt på egen hand utan behöver fortfarande din kroppsvärme för att hålla sig varm. Barnet fortsätter också att utveckla nervceller i hjärnan. När barnet är fött kommer det att ha hundratals miljarder av dessa celler. Det kanske verkar väldigt mycket men det gäller att ta vara på dem för efter födseln produceras inga fler.
Viktökning. Ditt barn ser nu mer ut som en riktig baby. Det börjar bli riktigt fylligt och huden är lenare och blekare tack vare fettet det lagt på sig. Fettet är viktigt för förmågan att hålla sig varm. Barnet har nu också fått ögonfransar och kan blinka!
Vikt och längd. Trots att mängden fett har ökat är ditt lilla barn fortfarande ganska smalt – bara 2 till 3 procent av dess 1,2 kg består av fett. Från hjässan till stjärten är barnet 26 centimeter men om du skulle sträcka ut det skulle längden vara hela 40 centimeter. 


www.pampers.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar