Leta i den här bloggen

tisdag 22 april 2014

Vecka 32.

Vår lilla akrobat kanske står på huvudet just nu. De flesta bebisar lägger sig i denna vecka i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. I bästa fall stannar de kvar i detta läge ända fram till förlossningen. Men det kan hända att det ändrar läge flera gånger innan det föds. Du kan känna hur barnet tränger sig fram när det vänder sig, särskilt i slutet av graviditeten.

Mängden fostervatten i din livmoder – ungefär en liter – gör att det är ganska lätt för ditt barn att vända sig upp och ner. Under de närmaste åtta veckorna kommer vätskan att minska allt eftersom barnet växer.

Ditt barn väger nu mellan 1,5 och 1,8 kg och är ungefär 43 till 46 cm lång i utsträckt tillstånd.

Nu när det blir allt mindre plats i din mage kan du känna hur din bebis häl eller armbåge stöter till dig i revbenen och ibland kan du känna skillnaden på vilken kroppsdel det är. Prova att ligga på sidan eller byta ställning för att förmå bebisen att flytta sig. 

När du kommit in i 32:a veckan vill de flesta mödravårdscentraler att du kommer på kontroll varannan vecka. Din barnmorska håller utkik efter tecken på infektioner, för tidiga värkar eller preeklampsi (havandeskapsförgiftning), en sjukdom man kan drabbas av i samband med graviditet. 


Texten är från Pampers.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar