Leta i den här bloggen

fredag 24 oktober 2014

Projekt: Sova i egen säng.

I helgen påbörjas projekt sova i egen säng, för Milner det vill säga! Eftersom han har haft så mycket magknip de tre första månaderna har han varit väldigt mammig och helst velat ligga bredvid Lina. Vi har försökt flytta över honom till egen säng hela tiden men efter några minuter ligger han oftast bara och sprattlar. Nu är det nog inte magknipen som gör att han är sådär sprattlig, tror det mera är så att han har blivit bortskämd med för mycket närhet (om man nu kan bli det). Han vill helt enkelt ligga i vår säng mest hela tiden, jag gissar att det är skönast och mysigast. Sen ska vi inte tala om hur mycket plats han tar i sängen på natten och hur han lever runt. Han kan redan lyckas pressa ut båda Lina och mig ur sängen på natten. En natt hade han lyckats pressa ut mig så på sängkanten att jag till slut gav upp och gick och lade mig på soffan istället på morgonkvisten!

Eftersom den här magknipen ställt till med att det inte heller har varit så lätt att få till en ordentlig tid för läggdags så har det ofta blivit lite varierande tid när Milner somnat. Lina har den här veckan försökt få Milner att somna mellan 20 och 21 men Milner vill helst bara ligga och busa, prutta med munnen och skratta. Förutom den fasta läggdagstiden påbörjar vi också då som sagt projektet att lära Milner sova i egen säng den här helgen. Det kommer garanterat bli en hel del skrik och gråt men vi får helt enkelt stå ut, det kommer SÅ att vara värt det i slutändan!

Jag ser fram emot att få tillbaka lite plats i vår säng, i fortsättningen behöver jag bara trängas med Lina i sängen :)


Vår gosiga lilla sprattelmacka!3 kommentarer:

 1. Man kan aldrig aldrig skämma bort ett barn med för mycket närhet lr kärlek!
  Ge kärlek å ännu mera kärlek åt ett barn så kommer vettet av sig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så är det absolut Nina :) Om det är någonting vi tänker ge Milner i livet så är det just kärlek och närhet :) När Milner är redo för att sova i egen säng så får han göra det, vi kom fram till att det är onödigt att tvinga fram nånting. //Molle

   Radera
 2. Vad bra, det gör ni rätt i :)

  SvaraRadera